Helme sanatoorses internaatkoolis tuleb väärtuste õpituba

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helme Sanatoorne Internaatkool
Helme Sanatoorne Internaatkool Foto: http://helmesik.edu.ee/

Karjäärialase väärtuste õpitoa idee autori Ines Pilleri eestvedamisel antakse 3. märtsi pealelõunal üheksandale klassile võimalus piiluda iseenda väärtuste maailma.

Kooli karjäärikoordinaatori Ines Pilleri sõnul on taoline üritus suurepäraseks võimaluseks pakkuda õpilastele mitmekülgset arengut. «Eesmärk on teha midagi teistmoodi ja anda noortele seeläbi julgust vaadelda iseennast kui väärtuslikku inimest oma tulevikuteel,» rääkis Piller.

Õpituba viiakse läbi koostöös Valga maavalitsuses töötava karjäärinõustaja Pille Paberitsiga, kes peab õigete ja kindlate väärtuste omamist üheks oluliseks aluseks otsuste tegemisel.

Lastel on kahe tunni jooksul võimalik arutleda väärtushinnangute teemadel, arendada julgust võtta üldsusest erinev seisukoht ja jääda kindlaks oma arvamusele ka siis kui see on ebapopulaarne.

Õpitoa eesmärk on anda noortele edasi väärtuste üldine mõiste ja arusaamad valikutest, mis tehakse just väärtushinnangute põhiselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles