Teatrirahvas ootab koristustalgutele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näidendi "Pühajärve sõda ja rahu" on lavastanud Andres Dvinjaninov (paremal), etenduses teeb teiste seas kaasa Toomas Lunge.
Näidendi "Pühajärve sõda ja rahu" on lavastanud Andres Dvinjaninov (paremal), etenduses teeb teiste seas kaasa Toomas Lunge. Foto: Margus Ansu / Postimees

Kolmapäeval, 4. juulil korraldab Otepää Suveteater Pühajärve kaldal Poslovitsa rannas koristustalgud.

Poslovitsa rannas etendub alates 27. juulist Peep Pedmansoni näitemäng "Pühajärve sõda ja rahu", mille lavastaja on Andres Dvinjaninov.

Korraldajate sõnul on talgutele appi oodatud kõik huvilised. Selga tuleks panna mugavad riided ning jalanõud.

"Pühajärve sõda ja rahu" on lõbus kurbmäng eestlaste igipõlistest valikutest laulude saatel.

171 aastat tagasi kääris Pühajärve mail mässuvaim. Talupoegade salaplaan vereimejatest mõisnikud maha jätta ja massiliselt kodumaalt minema kolida suruti aga mõisnike soovil ja tsaarivalitsuse abil Pühajärve mõisas valusalt maha.

Õnneks pole eestlase elu ainult vastuhakk ja peksasaamine, nagu selgub etenduses. On ka lootust ja armastust, nalja ja naeru.

"Pühajärve sõda ja rahu" etendatakse Pühajärve ääres nii juulis kui ka augustis.

Etenduses mängivad Hannes Kaljujärv, Jüri Lumiste, Andres Dvinjaninov, Artur Linnus,Toomas Täht, Ingrid Isotamm, Marianne Kütt, Toomas Lunge ja Indrek Kalda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles