Retk juhtis tähelepanu ohutusele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rattaretkel "Tahan sõita ohutult!" osalejad puhkepausil Tõrvas
Rattaretkel "Tahan sõita ohutult!" osalejad puhkepausil Tõrvas Foto: Eleri Lõhmus / Valgamaalane

Reedel ja laupäeval sõitis sadakond ratturit juba kaheteistkümnendat korda toimunud rattaretkel "Tahan sõita ohutult". Retke peamiseks sõnumiks on ohutu jalgrattaliikluse propageerimine.

Lõuna prefektuuri korrakaitsebüroo juhi Indrek Koemetsa sõnul on jalgrattaga liiklemine kui säästev ja tervislik liiklemisviis üha kasvav trend, kuid kahjuks ei näita rattaõnnetuste arv languse märki. Sel aastal on liikluses hukkunud neli jalgratturit, kaheteistkümne aasta jooksul on aga hukkunuid 166.

«Politsei toetab igati algatusi, mis juhivad tähelepanu jalgratturite ohutusele. Kõige olulisem on, et autojuhid oskaksid ratturitega arvestada, jalgratturid aga teeksid kõik endast oleneva, et end liikluses hoida,» ütles Koemets. «Eelkõige tähendab see kehtivatest reeglitest kinni pidamist, aga ka kiivri, tulede ja erksavärvilise riietuse kasutamist, et võimalikult hästi kaitstud ning nähtav olla.»

Tänavune retk läbi ligi 200 kilomeetri ulatuses Viljandi-, Valga- ja Pärnumaa teid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles