Ülikooli aula uuel klaveril mängiti pidulik esitluskontsert

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Randalu Tartu Ülikooli aulas.
Kalle Randalu Tartu Ülikooli aulas. Foto: Ülle Kübarsepp / Valgamaalane

Uue valge klaveri esitluskontserdil esines rahvusvaheliselt tuntud eesti pianist Kalle Randalu, kes on sage külaline ka Valgamaal. Randalu oli ühtlasi esimene, kes Saksamaal uut klaverit proovida sai.

Valge klaveri esitluskontserdiga tänati kõiki, kes on andnud oma panuse tipptasemel ja interpreetide vajadustele vastava esindusliku kontsertklaveri soetamiseks.

Rektor Alar Karise sõnul on käesolev aasta ülikoolile mitmeti tähenduslik: 90 aastat eestikeelset ülikooliharidust, 200 aastat ülikooli peahoone valmimisest ning sellisesse suursugusesse paika jõudis lõpuks ka väärt klaver.

„Maailmas on vähe selliseid paiku, kus harmoneeruvad nii keskkond kui klaver. Nüüd on selline koht Tartu Ülikooli aulas, kus on tõesti väga hea klaver ja suurepärane interjöör," kiitis ka Kalle Randalu ülikooli klaveriostu läbimõeldust.

Kalle Randalu on aegade jooksul proovinud paljusid muusikariistu. Alates 1981. aastast käib kuulus pianist perega suvitamas Pühajärve ääres perekond Hermanni Kalda talus. Ent ükski puhkus ei möödu harjutamiseta.

„Olen harjutanud isegi Pühajärve vana koolimaja Venemaal toodetud pianiinol. Hiljem juba uue maja uuel kontsertklaveril," meenutas Randalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles