Pühajärve äärest tuli välja hulk relvi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veekogust leitud relvad.
Veekogust leitud relvad. Foto: Tanel Kivi

Täiendatud

Reedel õhtupoolikul märkas juhuslik möödakäija Otepää vallas kohas, kus Pühajärv ja Väike Emajõgi kokku saavad, vees relvataolist eset. See hakkas talle silma, kuna päikesepaistelise ilma tõttu oli nähtavus hea. Leidja teatas esemest politseile. Vana rolleriraja juurde sõitnud politseipatrull ja Otepää päästekomando leidsid, et tegelikult on relvi vees rohkem kui üks.

«Mis käeulatuses, saadi õhtul kätte. Järgmisel hommikul tõid sukeldumisülikonnas päästjad veest välja relvi, relvade osi, padruneid – kõik pärit Teise maailmasõja ajast. Kuidas relvad sinna said, see on selgitamisel,» lausus juhtivkonstaabel Aarne Vihm.

Esmalt viidi leid Otepää politseijaoskonda. SA Valga Isamaalise Kasvatuse Püsiekspositsioon juht Meelis Kivi ütles, et ta käis Otepääl relvi vaatamas ja kolm neist on sellised, mida ta tahaks muuseumi saada.

Kivi ja Vihma arvates on keegi visanud relvad vette, et majapidamises neist lahti saada. Et relvad väga kaua vees pole olnud, näitab asjaolu, et nad olid tänapäeval kasutusel olevates mustades prügikottides.

Suur osa leiust läheb hävitamisele

Lõuna politseiprefektuuri Valga politseijaoskonna ülemkomissar Tõnu Kürsa ütles, et Pühajärve äärest leitud relvad ei ole seotud ühegi kuriteoga.

Oluline on tema sõnul, et registreerimata relvi ei oleks tsiviilkäibes. Kuna antud relvad seal pole, ei peagi kindlaks tegema, mis relvadega täpselt tegu.

Leid on Lõuna politseiprefektuuri relvahoidlas ja kuulub Kürsa kinnitusel suures osas hävitamisele.

«Kuna SA Valga Isamaalise Kasvatuse Püsiekspositsioon juht Meelis Kivi tundis suurt huvi muuseumi relvakogu täiendamise vastu, siis veel sellel nädalal otsustatakse, mis üle antakse. Kui Kivi on muuseumi tarbeks väärtuslikud asjad saanud, eks ta siis räägib, milliste eksponaatide võrra püsiekspositsioon rikkam on,» rääkis Kürsa.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles