Äriklientide eelistamine tekitas pahameelt

Andre Hanimägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki Valga kontor
Swedbanki Valga kontor Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Swedbanki Valga kontoris tuli pikaajalisel erakliendil oodata hulk aega, kuna hiljem tulnud ärikliendid võeti kahes teenindavas letis jutule enne.

Panka kiiret toimingut tegema läinud kliendil (nimi toimetusele teada – A. H.) oleks järjekorranumbri alusel olnud õigus justkui järgmisena leti äärde kutsutud saada, kuid nii see ei läinud. Kahe teenindava tavaleti äärde pääsesid hoopis hiljem tulnud ärikliendid, ning nii tuli oodata ligi 25 minutit, enne kui teistel ärijutud lõpetatud.

«Ma ei mõista, et kui teenindus toimub samast letist nii era- kui ärikliendil, siis miks ei võiks teenindus toimida järjekorranumbri alusel. Ette võetakse ärikliendid, kellel tihti hoopis kauem aega läheb kui erakliendil,» sõnas oodanud klient.

Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask edastas ettevõtte vabandused kaua oodanud kliendi ees ning põhjendas juhtunut inimliku eksimusega. «Tellerid keskendusid rohkema arvuga järjekorra valiku teenindamisele; unustades vaadata, milline klient on valikutest kõige kauem oodanud,» selgitas pressiesindaja.

Siilivask kinnitas, et äriklient ei ole kindlasti olulisem kui eraklient. Küll aga sõnas ta, et teatud kliendigruppidele – kuldklientidele, privaatpanga klientidele ja teatud äriklientidele – pakutakse eelisjärjekorda, mistõttu võivad nemad ajaliselt ette jõuda külastajatest, kes ootavad kontoris juba varem.

Teeninduse sujuvus ja kvaliteet on pressiesindaja sõnul iga kontori vastutus ja järjekorra valikute hulk sõltub peamiselt äri- ja eraklientide voost ning klientide vajadusest eri kompetentsi järele.

Samas jääb tema sõnul kehtima reegel, et eri valikutest hoolimata peab jälgima kliendi ooteaega järjekorras ning võtma ette kõige kauem oodanu. «Sõltuvalt kontori kliendivoost ja kontoris olevast töötajate kompetentsist on juhil võimalus otsustada, kui paljud teenindavad ärikliente – kas kõik või teatud töötajad,» selgitas Siilivask.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles