Palgatõusuks raha pole

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa Omavalitsuste Liidu esimees Madis Gross kinnitab, et omavalitsustel vahendeid palgatõusuks pole.
Valgamaa Omavalitsuste Liidu esimees Madis Gross kinnitab, et omavalitsustel vahendeid palgatõusuks pole. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaa Omavalitsuste Liit pöördub avaliku arupärimisega haridusministri ja peaministri poole, et saada selgust, mil moel kavatseb valitsus täita oma kevadist lubadust õpetajatele – tõsta nende alampalka 700 eurole, kirjutab portaal tarbija24.ee

«Teavitame valitsust, et omavalitsustel puuduvad vahendid haridusministri lubaduste täitmiseks,» ütles liidu esimees, Tõlliste vallavanem Madis Gross. «Valitsuse poolt pole aga siiani näha ühtegi eelnõud ega tegevusplaani, mis tagaks õpetajatele lubatud palgatõusu.»

Gross ei näe võimalust, et valitsuse välja lubatud palgatõusu tagaksid omavalitsused oma niigi nappidest vahenditest ehk siis kohalikust eelarvest teiste eluvaldkondade arvelt. «Seni pole omavalitsustel mingit selgust, kui palju tuleb uuel eelarveaastal õpetajate palgaraha planeerida ning millistest vahenditest kaetakse lubatud palgatõus,» ütles Gross.

Haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo lubas tänavu kevadel, vahetult õpetajate streigi eel, et järgmise aasta algusest tõuseb õpetajate alampalk 700 euroni kuus ehk ligi 15 protsenti.

Copy
Tagasi üles