Magnus Kirt lennutab oda üha kaugemale

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnus Kirt kaks aastat tagasi kodulinnas Tõrvas võistlemas.
Magnus Kirt kaks aastat tagasi kodulinnas Tõrvas võistlemas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Äsjastelt Eesti meistrivõistlustelt kergejõustikus tuli Valgamaale hõbemedal odaviskes, mille võitus tõrvalane Magnus Kirt isikliku rekordiga 76.97. «On väga raske öelda, kas see oli hetke maksimum või ei,» kommenteeris oma tulemusega rahule jäänud Kirt.

Ka Kirdi treener, meistrivõistluste võitja Risto Mätas ei osanud öelda, milliseks tulemuseks sel aastal korduvalt isiklikku rekordit parandanud tõrvalane praegu võimeline oleks. «Odavise on kapriisne ala ja sõltub paljudest asjaoludest. Aga usun, et 78–80 meetri kanti on ta lähiajal võimeline viskama.»

Teine tõrvalane Tanel Laanmäe, kelle isiklik rekord 81.96, pidi leppima neljanda kohaga, saades kirja 72.08. «Ma ei tea, mis juhtus – miski läks igatahes täiesti paigast ära ja tulemuseks oli täielik põrumine,» oli Laanmäe rahulolematu.

Ühe võimaliku põhjusena, miks meistrivõistlused ebaõnnestusid, tõi Laanmäe välja, et talvel ta palgatöö kõrvalt eriti trenni teha ei saanud. Nüüd pole ta juba kaks kuud palgatööl käinud, lubades pühenduda rohkem spordile.

Pikemalt loe neljapäevasest Valgamaalasest!

Copy

Märksõnad

Tagasi üles