Valka kunstikool avab kaks eestikeelset rühma

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valka kunstikooli õpilastööde näitus
Valka kunstikooli õpilastööde näitus Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valka Kunstikoolis avatakse lisaks lätikeelsele õppele kaks eestikeelset õpperühma. Valga linnavalitsus teatas, et võimaldab lastel vanuses 9-13 aastat alates 2012/2013 õppeaastast ühise Valga-Valka koostööprojekti „Art School Walk" raames õppida Valka Kunstikoolis eestikeelses õpperühmas.

Ühise koostööprojekti raames on välja arendatud eestikeelsed õppekavad, tööle asuvad kolm kunstiõpetajat Valgast ja uued klassid komplekteeriti mööbli ning vajalike eestikeelsete õppe- ja metoodiliste materjalidega sõnas Valga Linnavalitsuse haridus- ja kultuuriameti juhataja Anneli Rants.

Linnapea Kalev Härki sõnul on kaksiklinna Valga-Valka vaheline koostööleping võimaldanud siiani Valga linna lastel õppida Valka Kunstikoolis vene- ja lätikeelsetes õpperühmades. Valga linnavalitsus kindlustab peale üheaastase projekti lõppemist eestikeelse kunstihariduse andmise jätkumise Valga linna õpilastele Valkas.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles