Röövmõrvari vangistus jääb jõusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees mõisteti süüdi Valga kohtumajas.
Mees mõisteti süüdi Valga kohtumajas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tartu maakohtu otsusel noorele röövmõrvarile Mihkel Lokile määratud pikk vangistus jääb lõplikult jõusse, kuna riigikohus ei andnud esmaspäeval tema kaitsja kassatsioonkaebusele menetlusluba.

21aastane Lokk kuulis süüdimõistvat lahendit tänavu märtsis, kui Tartu maakohtu Valga kohtumaja mõistis ta süüdi röövmõrvas ja määras talle 14aastase vangistuse. Ühtlasi mõistis kohus 19aastase Rasmuse süüdi kuriteo varjamises ning 20aastase Gerthi ja 19aastase Steve kuriteost mitteteatamises. Rasmus pidi kandma üheaastase vangistuse, Gerth neljakuulise vangistuse ja Steve sai rahalise karistuse.

Hiljem jättis maakohtu lahendi jõusse ka ringkonnakohus. Seepeale esitasid Loki ja Rasmuse kaitsjad kassatsioonkaebused riigikohtusse, kuid kuna need ei saanud esmaspäeval menetlusluba, siis tähendab see noormeeste süüdimõistmise lõplikku jõustumist.

Politsei sai raskest kuriteost teate mullu 26. aprillil, kui Otepää kesklinnas Lipuväljaku tänava majast leiti tapetuna 49aastane invaliid Vello. Politsei märkas kohe, et korterist oli kadunud teler, mis andis põhjust kahtlustada röövmõrva. Juba järgmise kuu alguses pidas politsei mõrvas kahtlustatavana kinni Loki, ühtlasi tuvastati, et mitmed tema tuttavad aitasid peita kuriteo jälgi või varjasid mõrva.

Copy
Tagasi üles