Turvavarustus on tähelepanu all

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Pärnu Postimees / Scanpix

Neljapäeval, 13. septembril on politsei suurendatud tähelepanu all turvavarustuse kasutamine ning turvavöö kinnitamist kontrollitakse kogu Eestis.

Politsei- ja piirivalveameti korrakaitsepolitseiosakonna komissari Riho Tänaku sõnul avastab politsei ööpäevas keskmiselt 50 juhti või sõitjat, kellel turvavöö kinnitamata. «Küsitlusuuringute kohaselt on turvavöö kinnitamine suuremale osale liiklejatest tavapärane harjumus. Väärtegude statistika näitab siiski, et juhte ja reisijaid, kes enda elu ja tervise ohtu panevad, on murettekitavalt palju,» ütles Tänak.

Tema sõnul põhjendatakse turvavarustuse mittekasutamist enamasti unustamise või lühikese läbitud distantsiga. «Liiklusõnnetused võivad paraku juhtuda esimestelgi läbitud meetritel ja seda ka teise juhi eksimuse tõttu. Seetõttu on ainuõige kinnitada turvavöö enne sõidu alustamist ning nõuda seda ka kaasreisijatelt,» ütles komissar.

Maanteeameti maikuise uuringu kohaselt kinnitab turvavöö reeglina või enamasti enda sõnul ligi 100% juhtidest ja esiistmel reisijatest. Tagaistmel kinnitab turvavöö reeglina või enamasti 93% küsitletutest, mida on 7 protsendi võrra enam kui eelmisel aastal. Turvavöö kinnitamise peapõhjusena tõi 92% vastanutest välja suurema ohutuse.

Politsei on aasta esimese kaheksa kuuga nõuetekohase turvavarustuse mittekasutamise juhtumeid fikseerinud 14 432. Liikluses samal perioodil hukkunud 66 inimese seast ei kasutanud turvavarustust 34 liiklejat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles