Mitut postkontorit ähvardab sulgemine

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Post.
Eesti Post. Foto: Postimees/Scanpix

Valgamaa Omavalitsuste Liit kutsub majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ning Riigikogu majanduskomisjoni esindajad oma 20. septembril peetavale üldkoosolekule aru andma maapiirkonna postkontorite sulgemise asjus, andis Valgamaalasele teada liidu tegevjuht Rein Org

«Soovime kuulda selgitust ja põhjendusi, miks AS Eesti Post, kui universaalse postiteenuse osutaja Valgamaal kavandab meie arvates seadusevastaselt sulgeda maakonna neljas vallas ainsa postkontori,» seisab omavalitsuste kirjas ministrile ja Riigikogu majanduskomisjonile.

«Postkontori sulgemisel kaotab maainimene olulise teeninduskeskuse. Ei seadus ega ministri määrus näe ette, et postkontori võiks asendada müügiletikesega poenurgas,» ütles Rein Org kirja kommenteerides.

«Postiseaduse kohaselt on postkontor püsiv tegevuskoht, kus tagatud kõigi postiteenuste osutamine,» lisas Org. «Majandus- ja kommunikatsiooniministri määrus sätestab, et iga valla territooriumil peab olema vähemalt üks universaalset postiteenust osutav postkontor, mis avatud vähemalt viis päeva nädalas.»

Kirjas juhivad omavalitsused ministri ja parlamendikomisjoni tähelepanu asjaolule, et juba täna ei täida Eesti Post seadust ja majandusministri määrust Otepää valla osas, kus peaks olema kaks postkontorit, kuid on üks. Kavandatav kontorite koondamine aga tähendaks omavalitsuliidu hinnangul seega seadusevastast ümberkorraldust veel neljas Valgamaa omavalitsuses.

Viimastel kuudel on Eesti Posti esindajad kohtunud Valgamaa omavalitsusjuhtidega ning teinud teatavaks kava sulgeda Põdrala vallas Riidaja, Õru vallas Õru, Karula vallas Lüllemäe ja Palupera vallas Hellenurme postkontor. Kõigi nelja puhul on tegemist valla ainsa postkontoriga.

Kuidas reageeris kriitikale Eesti Post, loe neljapäevasest Valgamaalasest!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles