Esikoht läks Tõrvas Ehsan Hadadile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraanlane Ehsan Hadadi vahetult pärast võitu Tõrva kergejõustikupäeval.
Iraanlane Ehsan Hadadi vahetult pärast võitu Tõrva kergejõustikupäeval. Foto: Marge Väikenurm / Valgamaalane

Laupäeval toimus viies Helme-Tõrva kergejõustikupäev olümpialastega, mille üks eestvedaja on kettaheitja Aleksander Tammert.

Kettaheitevõistluse pani tulemusega 61,76 kinni võistluspäeva üks silmapaistvamaid sportlasi iraanlane Ehsan Hadadi, kes sai sel aastal Londoni olümpiamängudel hõbemedali.

Kuigi Hadadi heitis viimases ringis ketast veel kaugemale (69,47), oli see Tõrva linnavalitsuse spordimetoodiku Harald Laidre sõnul vaid šõuks pealtvaatajatele, sest sportlane kasutas kergemat ketast.

Teiseks jäi 60,19-ga Martin Maric Horvaatiast ja kolmandaks 57,88 meetriga eestlane Martin Kupper.

Kohal olid peale võiduka kolmiku Aleksander Tammert, Priidu Niit, horvaatlane Roland Varga ning Nikolai Sedjuk ja Bogdan Pištšalnikov Venemaalt.

Naistest võttis kettaheitevõistlusest osa tänavu Eesti meistrivõistlustel hõbemedalile tulnud Kätlin Tõllasson, kes sai esimese koha, heites ketast 49,02 meetrit. Tõrvast pärit Kirke Kirt jäi Tõllasoni järel teisele kohale, saades oma parimaks tulemuseks 39,02.

Veel sai võistluspäeval näha kuulitõukeringis olümpialast Raigo Toompuud ja ukrainlast Andrei Borodkinit. Viimane võitis võistluse tulemusega 19,73 meetrit, Toompuu päeva parimaks tulemuseks jäi 18,65.

Meeste odaviskes oli parim Risto Mätas, kes viskas 81.20, talle järgnes Tanel Laanmäe (75.11) ja kolmandaks jäi Erki Lepik (74.16).
 

Copy
Tagasi üles