Rahaasjad saavad nähtavaks kõigile

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööjõukulude kasv näitab kiiret palgatõusu.
Tööjõukulude kasv näitab kiiret palgatõusu. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Rahandusministeerium kogus alates 2004. aastast tänavuseni kokku kõigi Eesti kohalike omavalitsuste (KOV) finantsandmed ning pani need kõigile vabalt vaatamiseks internetti üles, kirjutab Postimehe majandusportaal e24.ee

Aadressil www.riigipilv.ee peaks seega olema nähtaval 10 miljonit kirjet kohalike omavalitsuste rahaasjade kohta. Rahandusministeeriumi kohalike omavalitsuste finantsjuhtimise osakonna spetsialist Andrus Jõgi kinnitas, et aasta lõpuks saab vabalt vaadeldavaks 15 miljonit kirjet.

Olemasolevate andmete seas on võimalik vaadata, kuhu on KOV raha paigutanud: palju on raha suunatud koolile, kultuuritegevusele, palkadele jne.

Jõgi sõnul näeb ta andmete põhikasutajana ülikoole ja nende töötajaid ning tudengeid, ent loodab, et kasu lõikavad ka ettevõtted ja kohalikud elanikud, kes omavalitsuse vastu huvi tunnevad.

Copy
Tagasi üles