Liit ei lepi postkontorite sulgemisega

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa arenguagentuuri juht Rein Org
Valgamaa arenguagentuuri juht Rein Org Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaa omavalitsused nõuavad jätkuvalt postkontorite sulgemise lõpetamist ning Hellenurme postkontori taasavamist.

Valgamaa Omavalitsuste Liit teatas oma tänasel üldkoosolekul vastu võetud avalduses, et seisab vastu igasugustele katsetele olemasolevat postkontorite arvu Valgamaal ükskõik mis ettekäändel vähendada või vähendada püüda ning nõuab Eesti Postilt augustis suletud Hellenurme postkontori viivitamatut taasavamist.

«Rõhutame, et igas vallas vähemalt ühe postkontori tööshoidmine ei ole postifirma siseasi, vaid see on seadusega ja seaduse alusel universaalse postiteenuse osutajale pandud kohustus. Seda kohustust tuleb täita vaatamata sellele, et mõne postkontori bilanss eraldi võetuna ei pruugi positiivne olla,» seisab avalduses.

«AS Eesti Post kui universaalse postiteenuse osutaja Valgamaal on asunud mööda hiilima talle väljastatud universaalse postiteenuse tegevusloas sätestatud nõuetest, mille kohaselt peab iga omavalitsuse territooriumil olema vähemalt üks universaalset postiteenust osutav postkontor,» ütles avaldust kommenteerides Valgamaa Omavalitsuste Liidu tegevjuht Rein Org.

Ta rõhutas, et konkurentsiamet ei ole andnud luba ühegi postkontori sulgemiseks Valgamaal ja ameti andmetel ei ole Eesti Post sellekohast luba ka taotlenud. «Ometi on juba kuu aega suletud Hellenurme postkontor Palupera vallas ning omavalitsusjuhtidega on peetud läbirääkimisi veel kolme postkontori sulgemiseks,» lisas Org.

Omavalitsusjuhtide avaldus viitab ka varasematele postkontorite sulgemisele maakonnas, mil Eesti Post igakordselt lubas piirkonna klientidele ja avalikkusele, et see samm on ette võetud teenuse kvaliteedi tõstmise eesmärgil ning et ebaefektiivse postkontori asemel avatakse frantsiisilepingu alusel tegutsev teeninduslett külapoes või tanklas. Tegelikkuses on Valgamaal seni avatud vaid üks selline teeninduslett.

Valgamaa Omavalitsuste Liit arutas neljas maakonna vallas ainsa postkontori kavandatava sulgemise küsimust oma 20. septembri üldkoosolekul, kuhu olid kutsutud selgitusi andma ka majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ning Riigikogu majanduskomisjoni esindajad. Kahjuks ei leidnud kutsutud võimalust Valgamaale koosolekule sõita.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles