Liivimaa Mihklilaadal jagus tegevust ja ilma

Andre Hanimägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liivimaa Mihklilaat ja pidu Valga kesklinnas ja Säde pargis
Liivimaa Mihklilaat ja pidu Valga kesklinnas ja Säde pargis Foto: Andre Hanimägi / Valgamaalane

Laupäeval toimus Liivimaa Mihklilaat, kus lisaks kauplemisrõõmule sai osa võtta õpitubadest, degusteerida veine, kuulata Zetosid ja Küla Karla pajatusi. Kuigi laada lõpupoole hakkas õrnalt vihma sadama, võis ilmagagi rahule jääda.

Kehakinnistuseks pakuti ostlejatele tavapärase šašlõki ja kartulite kõrval ka putru ning pannkooke. Neid pakkunud MTÜ Naiskogu Kadri Valgamaa juht  Helju Hõbe sõnas, et kui hommikul väitsid valgakad, et pudru on söödud, siis päeva poole läksid pudru ja pannkoogid väga hästi.

Hästi läks ka Mare Oherjuse ja Olga Lea rohevahetus. Oherjuse sõnul vahetasid ja kinkisid nad püsikuid väga palju. "Toome taimi oma aiast ja sõbrad toovad ning anname need ära. Kellel on midagi vastu anda, need annavad vastu ja kellel pole, saavad niisama," selgitas ta rohevahetuse põhimõtet.

Lisaks sai kultuuri- ja huvialakeskuses degusteerida ka veine. Valgamaa 2011. aasta parim veinitegija Vaike Ahk oli võistlustulle toonud kolm koduveini ning kõik kolm said ka auhinnatud. Veinid said nii esimese ja teise koha kui ka publiku lemmiku auhinna. Auhinnad võttis vastu Vaike tütar Koidu Ahk, kelle sõnul teeb ema häid veine rahulikult ja pea märkamatult. "Eriliselt ei kraadi ega mõõda, lihtsalt kukuvad hästi välja. Kuigi eks mõnikõrd lähevad nässu ka," rääkis Ahk.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles