Lätlased püstitasid pikima telefonikõne Guinnessi rekordi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiiltelefon.Foto on illustreeriv
Mobiiltelefon.Foto on illustreeriv Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Guinnessi rekordite organisatsioon tunnistas ametlikult nelja lätlase 54 tundi kestnud telefonikõne maailma pikimaks.

Rekordiüritus ise toimus eelmisel aastal ning seni pikima mobiilikõne rekordi – 43 tundi ja kaheksa minutit – purustasid kaks vestluspaari, kes teatasid peale 54-tunnist kõnet, et nemad lõpetada ei kavatse. Nii läks 4300-eurone esikoht jagamisele ja võitjateks kuulutati mõlemad paarid.

Uue Guinnessi maailmarekordi omanikud on 31-aastane Leonid Romanov ja 23-aastane Tatjana Fyodorova, kes tutvusid internetis eesmärgiga leida võistlusele sihikindel partner. Teine võidupaar, 22-aastane Patric Star ja 28-aastane Christopher Stals tundsid üksteist varem ja neid ühendab huvi kunsti vastu. Senise pikima kõne Guinnessi rekord kuulus kahele šveitslasele.

Tele 2 võrgus tehtud kõne pidi vastama kõigile Guinnessi maailmarekordite organisatsiooni poolt seatud reeglitele – see ei tohtinud olla liiga aeglane ega sisaldada lühivastuseid stiilis “ei” või jah”, samuti ei tohtinud jutupausid olla pikemad kui kümme sekundit. Võistlejate jutt pidi põhinema etteantud teemadel ning olema mõtestatud. Rekordiüritusele kandideeris enam kui tuhat inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles