Joy lauljad riisusid Poola festivalilt koore

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stuudio Joy lauljad Kristīne Plumite (vasakult), Maksim Kalinin, Baiba Noorlind, Vadim Aleksin ja Mariliis Maisla
Stuudio Joy lauljad Kristīne Plumite (vasakult), Maksim Kalinin, Baiba Noorlind, Vadim Aleksin ja Mariliis Maisla Foto: Valeri Jerjomin/Valgamaalane

Valga stuudio Joy laulupedagoog Marina Jerjomina käis viie lauljaga Poolas Skaryszewi linnas 9. rahvusvahelisel laulufestivalil. Stuudio lauljad said kuuest välja antud preemiast suisa viis.


Katoliku kiriku korraldatud festivalil «Uus laul uuel millenniumil» oli kuusteist laulusolisti – viis Eestist (Valgast), kaks Ukrainast, üks Leedust ja kaheksa Poolast, kusjuures Poolas oli sellele eelnenud kaks eelvooru.



Lauluvõistlusel anti välja

grand prix

, festivali direktori Artur Janiaki auhind ja neli eripreemiat.

Grand prix

läks seekord Ukrainasse, teised auhinnad anti kõik Valgale – festivali direktori auhinna sai Kristīne Plumite, eriauhinna Maksim Kalinin, Mariliis Maisla, Baiba Noorlind ja Vadim Aleksin.



Maksimi laulmises hinnati südamlikkust, Mariliisil artistlikkust, Baibal tegelaskuju avamist, Vadimil musikaalset ja hingestatud esitust.



Kristīne Plumite eduka esinemise puhul rõõmustab pedagoogi asjaolu, et see oli neiu elus «Valga laululapse» järel alles teine konkurss. Direktori diplomiga kaasnesid suur vaas ja DVD-mängija, eripreemia võitnud said DVD-mängija. Juhendajale kingiti vaas.



Stuudio Joy osales sellel festivalil juba kolmandat korda. Kahel eelmisel aastal tõi Valga stuudio laulja Nikita Bogdanov sealt

grand prix

`, 2007. aastal väljaantud esimese koha Anete Zalite, 2008. aastal Angela Maisla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles