Stuudio Joy jagas oma rõõmu kevadesse armununa

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Beljakov soleeris Klaimi tantsus «Hei, mambo!».
Aleksandr Beljakov soleeris Klaimi tantsus «Hei, mambo!». Foto: Helju Keskpalu/Valgamaalane

Kolmapäeval andis Valga stuudio Joy kultuurikeskuses kontserdi «Kevadesse armunud». Mitmed pealtvaatajad väitsid, et niisugusele üritusele ei saa kuidagi tulemata jätta.


Teatrisaal oli rahvast täis. Stuudiot austasid oma kohalolekuga Valga ja Valka linnapea, Valga linnavalitsuse ja linnavolikogu liikmed, koolijuhid, Riigikogu liige ja teised Joy tulihingelised austajad. Tuldi kogu perega.



Esimene aplaus tuli juba mahedates kevadvärvides tagafooniga laval ekslevate valguskiirte peale. Muusika saatel tulid läbi saali lavale seebimulle puhuvad väikesed tantsulapsed.



Elu kui seebimull


Kontserti teadustasid stuudio juht Marina Jerjomina ja liige Siim Kornel. Sissejuhatavas tekstis võrdlesid nad elu seebimullidega, mis on ilusad, sillerdavad ja lõpuni huvitavad – lõhkevad enne, kui sa suudad neist tüdida.



Selles meeleoluloomises pöörduti igaühe poole. «Sa oled eriline juba üksnes seetõttu, et sa oled siin ilmas olemas. Sinusugust ei ole mitte kunagi olnud, ei ole ega saa kunagi olema. Sa oled seebimull, mis haihtub hetkega, kuid suudab siiski peegeldada päikesekiirt ja see on ime. Tea sinagi, et oled ime,» kõlas eesti ja vene keeles vaheldumisi.



Seebimullitantsu järel tuli lavale seitsmeliikmeline rahvusvahelise koosseisuga solistide ansambel, kes esitas «Laulmata laulu» eesti keeles. Kontserdi käigus esinesid lauljad küll solistide ja duettidena ning suuremates gruppides. Laulud vaheldusid tantsudega, mis olid ette valmistanud tantsutrupid Klaim, Richard ja B-Boys Squad. Juba nähtud numbritest olid kavas vaid festivali «Koolitants 2009» finaalitantsud.



Kontserdi esimese osa lõpus oli üllatus – väljakuulutatud vaheaja lükkas edasi purklaekaga lavale tulnud piraat.



Esinejaid igale maitsele


Kontserdi teises osas vallutasid lava puusavalusid trotsivad «memmed» ja «taadid», armsad ahvipärdikud, barbi­nukud. Breikarid näitasid kõikvõimalikke trikke. Kõige suurema menu osaliseks sai muidugi pea peal tiirlemine, kui triki sooritaja jalgadega aina uusi poose võttis. Tantsuõpetaja Jelena Butkevitš laulis duetti Vadim Aleksiniga.



Kahe uue tantsu – Richardi «Ei usu» ja Klaimi «Hei, mambo!» vahel esitas Vadim Tšerepanov electric boogie stiilis tantsukava elava tulega. Pühapäeval, 31. mail esineb ta Kanal 2 saate «Talendijaht» finaalis, kuhu on valitud kakskümmend viis säravat etteastet ja otsuse langetab televaatajate telefonihääletus.



Klaimi hoogsas tantsus «Hei, mambo!» küttis publiku kirgi soolotantsija Aleksandr Beljakov, kes on ühtlasi breikarite juht.



«Samaja ljubimaja» ajal laulsid laval Maksim Kalinin, Vadim Aleksin ja Aleksandr Neuimin, saalis algas treppidel tants – joylased võtsid publikust endale partnerid.



Linnapea andis piraadile raha


«Aitäh, Marina, selle ilusa ja meeldiva kontserdi eest! Sa oled teinud väga meeldiva kevadkingituse Valga linnale,» olid linnapea Ivar Undi tänusõnad. «Ja suur aitäh sinu pedagoogidele, kes on suutnud panna need vaprad ja toredad lapsed väga ilusti ja hästi tantsima.» Oma etteaste lõpus tegi linnapeagi annetuse piraadi aardekirstu, kuhu stuudio kogub reisiraha. Seda tegu toetas häälekas rõõmukoor.



Valka linnapea Unda Ozoliņa tänas Marina Jerjominat selle eest, et ta hoiab koos kahe linna lastevanemaid, lapsi, noorukeid, sõpru, kõiki meid.



Riigikogu liige Margus Lepik tänas esinejaid elamuse eest. «Siin saalis vaadates ei saa keegi aru, kui suur töö ja vaev on kõik need laulud ja tantsud selgeks saada ja veel nii kaunilt esitada,» ütles tema. Valga korvpalliklubi esindajana kinkis ta stuudiole meeskonna foto, millega avaldas tänu Joy tantsutüdrukuile ja nende juhendajale Jelena Butkevitšile korvpallimängude ilusate vaheaegade eest.



Kontsert lõppes veel ühe üllatusega – stuudiolased esitasid Eurovisiooni võidulaulu, kus Norra noormehe asemel soleeris Oleg Bratšenko.



Publik sai hea tuju ja asus koduteele. Küsimusele, kuidas meeldis, tuli vastuseks aina: «Väga tore!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles