Mets tänavu korilasi kukeseentega ei õnnista

Eveliis Vaaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv
Foto on illustreeriv Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga turu lettidel eile lõuna ajal kukeseeni kohata ei õnnestunud, ka piiriäärsete kokkuostjate restidel polnud neid näha. Ilmselgelt pole tegu hea kukeseeneaastaga.

Valga-Valka piiri lähedal seeni ja marju kokku ostva Maksim Mihhalkevitši sõnul võib tänavust kukeseeneaastat pidada suisa ääretult kehvaks. «Väga vähe on seeni siia toodud, kõige rohkem tõi üks korilane ühe kilo jagu. Seened on väiksed ja kuivad,» rääkis ta. Kokkuostjad olid korjajatele nõus kollaste delikatesside eest välja käima kolm eurot kilo eest.

Teeneka mükoloogi Kuulo Kalamehe sõnul on tänavu kukeseened väga väiksed kuiva ilma tõttu. «Nad jäid kängu sellepärast, et väga pikka aega oli kuiv. Maapinnale välja tulid nad samas juba juuni algul, mis on tavapärasest palju varem, kuna enamasti ju näeme esimesi kukeseeni alles jaanipäeva paiku,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles