Hargla koolipere tervitas uut kooliaastat renoveeritud majas

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hargla koolipere pärast avaaktust koolimaja esisel platsil
Hargla koolipere pärast avaaktust koolimaja esisel platsil Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tänasele kooliaasta avaaktusele kogunenud väike, ent armas Hargla kooli pere võib tunda uhkust oma kodukandi üle, sest Taheva valla ainus kool sai suvel uue kuue ning nii sai 52 õpilast alustada kooliaastat remondihõngulises majas.

Esimesse klassi läks tänavu koolis kolm õpilast – Ken Tristan Lüüs, Siiri Mažorov ja Kadri Rätsepp. Neil tuli avaaktusel kanda ka tähtis roll, kui kolmekesi koos ülejäänud kooliperet lauluga tervitati.

Hargla kooli direktori kohusetäitja Juta Kond ütles, et lasteaiast kooli minek on lapsele suur samm, sest tuleb juba natuke tõsisemalt õppima asuda. Selleks, et õppida, andis direktor lastele üle ka esimesed aabitsad.

See hetk oligi vahest aktuse kõige südantliigutavam, sest uutel koolijütsidel jagus õnnitlejaid nii pereliikmete, õpetajate kui vanemate õpilaste hulgast. Lõpuks kogunes neile vahest veelgi suurem lillesülem, kui mõnel kevadisel koolilõpetajal.

Just neil hetkedel meenub enda esimene koolipäev. Kooli kohaloo ja võro keele õpetaja Lea Radsin rääkis, et kui tema esimene koolikell Hargla koolis aastal 1961 kõlas, läks esimesse klassi peaaegu 20 õpilast. Koolis kokku õppis siis oma 200 last.

Esimese klassi klassijuhataja Marit Juks ütles, et varasemalt on ta Hargla koolis teejuht olnud ligi kümmekonnale klassile. «Ma ei ole alati alustanud esimeste klassidega, vahest on tulnud alustada ka teisest või kolmandast,» ütles Juks.

Esimeses klassis on tema hinnangul oluline, et õppetundides oleks ka mängulisust ning klassis valitseks mõnus ja sõbralik õhkkond. Uueks kooliaastaks soovis ta sõbralikkust, palju häid hindeid ning kordaminekuid.

Kõik kolm esimese klassi last on aga teineteisele juba tuttavad, sest käisid nad koos ka lasteaias. Ken Tristan ja Kadri jäid aga ajakirjanikuga vesteldes tagasihoidlikuks. Eks esimene koolipäev on küll põnev, aga ikkagi uus ja võib-olla esiti natuke hirmutavgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles