Valgamaa lapsed võistlesid jõululuuletuste lugemises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetaja Teeli Roht teeb Timea-Helen Tederile pai.
Õpetaja Teeli Roht teeb Timea-Helen Tederile pai. Foto: Helju Keskpalu

Keskraamatukogu korraldas maakonna algklassiõpilastele jõululuuletuste lugemise konkursi. Selles osales 44 õpilast, neist nooremas astmes (1.–2. kl) 19, vanemas (3.–4. kl) 25.

Konkurss toimus juba neljandat aastat. Raamatukogu direktor Endla Schasmin avaldas heameelt, et jõululuuletusi oli lugemas nii neid, kes tegid seda esimest korda, kui ka juba teist ja kolmandat aastat tulnuid.

Esindatud oli maakonna seitse kooli: Valga vene gümnaasium (10 etlejat), Tsirguliina keskkool (9), Keeni põhikool (8), Valga gümnaasium (7), Tõrva gümnaasium (5), Otepää gümnaasium (4) ja Palupera põhikool (1).

Keeni koolis korraldati enne maakondlikku võistlust koolisisene konkurss ja iga klassi kaks paremat jõululuuletuste lugejat pääses edasi. Valgas läks neil hästi – kaheksast etlejast seitse sai teise vooru.

Palupera koolis küsis õpetaja, kes on huvitatud konkursil osalemisest. Tanel Riivik oli ja nii ta üksi oma kooli esindaski ning tegi seda lõpuni hästi.

Võistluse juhendi järgi pidi igal etlejal olema ette valmistatud kaks luuletust. Esimeses voorus esitati üks. Kummagi vanuseastme kümme paremat lugejat pääsesid teise vooru, kus nad esitasid teise luuletuse.

Võistlust juhtis lastekirjanduse osakonna juhataja Ulvi Lind. Žüriis hindasid laste väljendusoskust Valga kaugõppegümnaasiumi õppealajuhataja ja eesti keele õpetaja Helle Ritso ning raamatukogu töötajad Helve Braun ja Kristi Simson.

Konkursi tulemused: nooremas vanuseastmes 1. Eliise Hõrak (Otepää g, õp Kaja Oja), 2. Kurmo Külm (Tõrva g, Inna Laks), 3. Oliver Daniel (Valga g, Kristi Lee), eripreemiad said Vjatšeslav Stiba (Valga vg, õp Jelena Nielendere) ja Eliise Aamer (Keeni pk, Maie Vill);

vanemas astmes 1. Timea-Helen Teder (Keeni pk, Teeli Roht), 2. Tanel Riivik (Palupera pk, Külli Laidva), 3. Juliana Jepišova (Valga vg, Ljudmila Šepeleva), eripreemia sai Liina Suur (Tsirguliina kk, Silvia Eisen).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles