Naiskodukaitse tunnustas sünnipäeval tublimaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Läinud laupäeval tähistas Naiskodukaitse Valgamaa ringkond esinaise Heili Metsa (pildil) vastuvõtuga ühingu taasloomise 14. aastapäeva. Koosviibimisel Conspiratoris tunnustati aktiviste, uued liikmed andsid aga piduliku tõotuse.

«Aasta jooksul täienesid meie read viie liikme võrra, laupäeval sai kohale tulla neist kolm,» kõneles Mets. «Naiskodukaitse Valgamaa ringkonnas on nüüd 46 põhiliiget ja üks toetajaliige.»

Esinaise andmeil pälvisid kaks kõige tublimat – Nadežda Alliksaar ja Anu Lillipuu – Naiskodukaitse Liiliaristi 3. klassi aumärgi ning NK keskjuhatuse tänukirja said samuti kaks tublimat: Sirli Matvei ja Sigrit Säinas.

«Valgamaa ringkonna tänukirja aktiivsuse eest said viis ning ringkonnajuhatuse tänukirja koos meenega seitse tragi naiskodukaitsjat,» loetles Heili Mets.

Naiskodukaitse Valgamaa ringkond asutati 8. detsembril 1927. a ja taasasutati 3. detsembril 1994. a. Esimene naiskodukaitsjate taasasutatud Valgamaa ringkonna esinaine oli Eve Liiv ning alustati 20 liikmega.

«Seekordset sünnipäevapidu austasid oma kohalolekuga ka Kaitseliidu Valgamaa maleva pealik kapten Rein Luhaväli ja Naiskodukaitse Lõuna piirkonna vanem Liisa Aru,» lisas Heili Mets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles