Uus raudruun tuleb Valka

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus diiselrong
Uus diiselrong Foto: Elektriraudtee

Täna kell 16.26 saab Valgas rongijaamas tutvuda 1. jaanuarist Eestis liinile tulevate uute diiselrongidega, millega hakkab reisijaid vedama Elron. Samuti tutvustatakse uut sõiduplaani, mis hakkab kehtima 1. jaanuarist 2014. 

Pilkupüüdev raudruun teeb Valga jaamas uksed lahti ning huvilised saavad tõtt vaadata kõigega, mis uhiuutel rongidel pakkuda. Nagu teatas Valga linnavalitsuse avalike suhete spetsialist, saabub rong Valga raudteejaama koos maskottide Gena ja Potsatajaga.

Elroni müügi- ja turundusjuhi Norbert Kaareste sõnul on sõitude eesmärk tutvustada uusi ronge neil liinidel, kus täna veel vanad rongid sõidavad. Tutvussõidud toimuvad Tapa-Narva, Tartu-Valga ja Rapla-Viljandi liinide suurimatesse peatustesse, kus kõigil huvilistel on võimalik uute rongide tutvuda. Ühtlasi annab Elron ülevaate oma piletimüügikorrast, uutest sõiduaegadest ja väljumistest," selgitas Kaareste.

Uutes rongides on muuhulgas invasõbralikud WCd, kogu rongi kattev tasuta WiFi, arvutilauad koos pistikupesadega, turvakaamerad, jalgrattahoidjad kuni kümnele rattale ning kliimasüsteem.

Rongide maksimumkiirus on 160 km/h.

Tutvumisõhtul võtavad sõna Elroni juhatuse esimees Andrus Ossip, Valga linnapea Kalev Härk ja Valga maavanem Margus Lepik.

Valga raudteejaamas toimub ka õnneloos, kus osalejate vahel loositakse välja Elroni kuukaarte, mis kehtivad kõigis rongides järgmise aasta jaanuarikuus.

Valga linnapea Kalev Härki sõnul soovivad paljud inimesed, et rongiühendus muutuks tihedamaks ja pikeneks juba lähitulevikus Valgast edasi ka otsereisina Riiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles