Valgas saadud teeneterist üllatas Eerik-Niiles Krossi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eerik-Niiles Kross sai endiste metsavendade liidult teise klassi teeneteristi.
Eerik-Niiles Kross sai endiste metsavendade liidult teise klassi teeneteristi. Foto: Tanel Kivi

Kodanikupäeva konverentsil Valgas sai hiljuti poliitikasse siirdunud Eerik-Niiles Kross endiste metsavendade liidult teise klassi teeneteristi. Samasuguse autasu sai eile, 25. novembril Valgas kätte ka Kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili.

«See oli väga meeldiv üllatus. Eks ma olen metsavendade teemaga aastaid tegelenud. Kena, et nad seda tähele on pannud,» sõnas Kross – lisades, et koostab andmebaasi langenud metsavendadest. Temalt on ilmunud ka selleteemaline raamat. «Kui vähegi aega jääb, loodan jõuda selleni, et ka lõpliku variandi saab trükki.»

«Kross on liiduga väga pikalt seotud olnud, ta on ka juhatusse kuulunud,» rääkis ürituse korraldaja Meelis Kivi, kes on endiste metsavendade liidu juhatuse liige. «Kindral Kiili sai teeneteristi kindlasti seepärast, et endiste metsavendade liidul on Kaitseliiduga tihe koostöö olnud ja väga paljud Kaitseliidu malevad on aidanud metsavendade ajaloo uurimisel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles