Kuurid võisid süüdata raketid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üürnik kahtlustab, et põleng võis alguse saada rakettidest.
Üürnik kahtlustab, et põleng võis alguse saada rakettidest. Foto: Marge Väikenurm / Valgamaalane

Täna ennelõunal Valgas endise Metsatarga Teemaja juures olnud põleng võis alguse saada rakettidest. Põles kaks kuuri, tules sai kannatada ka maja katus.

„Magasime lastega, kui kuulsin, et keegi taob vastu ust. Tulin üles, vaatasin köögiaknast välja ja nägin, et leek on kuurist väljas,“ meenutas üürnik Ene Sula, kes helistas kohe päästeametile ja seejärel omanikule. „Äratasin lapsed ja läksin välja. See oli minutite küsimus. Suutsin oma kahele lapsele jope selga panna, tulin välja ja juba oli tuli maja küljes. Maja teine korrus on läbi.“

Päästjad jõudsid kohale ajaks, kui Sula majast välja sai. „Nad tulid väga kiiresti,“ kiitis ta.

Kuurides jäid tulle kaks jalgratast ja üks uks. „Hoidsin seal veel puid, millega kütta. Need põlesid ka ära,“ lisas Sula.

Omaniku Andres Maisla sõnul polnud kuurides elektrit, samuti ei olnud need kindlustatud. „See oli kas õnnetus või süütamine,“ ütles ta. „Asi oleks võinud palju hullemini lõppeda, sest siin on ümber ainult puumajad.“

Sula rääkis, et pool tundi enne tulekahju olevat nähtud lapsi maja lähedal rakette laskmas. Tema sõnul võis see tõenäoliselt ka põlengu põhjustada.

Tulekahju käisid kustutamas päästjad Valkast, Antslast, Tõrvast, Mõnistest ja Valgast.

Tulekahju põhjuse väljaselgitamiseks on algatatud uurimine.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles