Vene turistid päästavad majutajad kõige hullemast

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühajärve spaa ja puhkekeskus.
Pühajärve spaa ja puhkekeskus. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Viletsa ilma tõttu on Otepää kandi majutusasutustes külastajaid sel talvel olnud tavalisest vähem, üles öeldakse broneeringuidki. Aasta alguses on olukorda aga parandanud idanaabrite tulv.

Pühajärve Spa & Puhkekeskuse administraator Karis Karan tunnistas, et kliente on neil sel talvel tavapärasest vähem olnud küll. «Päris paljud on teinud broneeringu lootes, et lumi tuleb maha, ja nüüd on selle üles öelnud.»

Samas tunnistas administraator, et praegu on maja Vene turiste täis ja seega seis väga hull pole.

Hotelli Murakas tegevjuht Mirell Jakobson ütles, et ka nende majutusasutuses on sel talvel olnud pisut vähem kliente kui tavaliselt. Jakobson rääkis ka, et inimesed muudavad oma broneeringuid. «Üles eriti ei öelda, aga lükatakse edasi lootuses, et lähiajal lund ikka näha saab,»

Samas tunnistas tegevjuht, et ei saaks öelda, nagu oleks külastajate arv märgatavalt vähenenud. «Need, kes on oma puhkuseplaanid teinud, ikka tulevad.» Jakobson lisas, et suusatada on Otepää kandis vaatamata loodusliku lume puudumisele siiski võimalik. Avatud on Kuutsemägi ja hotellist üle tee on pea kahekilomeetrine suusarada. «Kes on suusahull, saab oma spordivajaduse täita,» sõnas Jakobson.

Ka Jakobson rääkis, et esmaspäevani oli hotellis palju idanaabreid. «Venelastel olid pikad pühad. Jõuludest kuni siiani oli peaaegu kogu hotell Vene külastajate päralt.»

Äri saab paraja põntsu

Saare puhkemaja omanik Kersti Kraas rääkis, et ka neil on külastajaid vähem kui lumisel talvel. «Vähe sellest, et kliente on vähem, öeldakse ka broneeringuid üles. Inimesed on plaaninud suusatama tulla, aga suusailma pole.»

Kraas lisas, et nende puhkemajas peatuvad ka sportlased, aga nemad pole oma plaane ära jätnud. «Nad tulevad ja teevad teistmoodi trenni, kui suusatada ei saa. Tavaturismi on aga hästi palju ära jäänud. Nukker on. Usun, et kõigil on nukker. Kui saaksite meile kotiga lund saata, oleks väga hea,» naljatas Kraas.

Puhkemaja omanik rääkis, et nädala lõpuks lubas ilmaennustus külmemat ilma, aga lumest ei tea keegi midagi. «Eks istume ja

ootame. Kütame maja ja ootame, et lumi sadama hakkaks. Selge aga on, et seis on tunduvalt viletsam, kui me kõik lootsime. Äri saab paraja põntsu, sest praegu on väga suur osa käibest kadunud.»

Hotelli Bernhard administraator, kes oma nime avaldada ei soovinud, ütles, et ka neil on kliente võrreldes eelmise talvega olnud vähem, sest talvemõnusid nautida ei saa. Samas tunnistas ta, et mullu ta ise administraatorina ei töötanud ja täpsemini hinnata ei oska. «Tean jutu järgi, et inimesi on vähem. Meil töö juures on see teema ikka jutuks tulnud,» ütles ta.

Ka Bernhard on praegu Vene turiste täis. «Vene turiste on alati Lõuna-Eestis aasta lõpus ja uue alguses palju. Nii ka meil,» lisas administraator.

Külma lubatakse kuu lõpus

Ilmateenistuse kuuprognoosi kohaselt peaks jaanuari keskmine õhutemperatuur olema kas normilähedane ehk vahemikus 2,4 kuni 7,6 külmakraadi või normist kõrgem. Ka sademeid peaks tulema normi piires ehk 28–49 millimeetrit või enam.

Kuu alguses on tsüklonaalsed protsessid endiselt aktiivsed ja jätkub sooja õhu sissevool. Sademeid on aeg-ajalt ning peamiselt tuleb vihma ja lörtsi.

Kuu keskel jääb Eesti Atlandi tsüklonite ja ida poolt vastumõju avaldavate kõrgrõhkkondade piirialale. Õhutemperatuur langeb aeglaselt ja kohati tekib lumikate. Ilma järsku külmenemist on prognoosi kohaselt oodata kuu viimasel dekaadil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles