Tõrva trummid jõuavad MMile

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva Loitsu trummid
Tõrva Loitsu trummid Foto: Ülav Neumann

Maailma suurimad trummid, mis valmisid Tõrva Loitsu tarbeks, leiavad kasutust käesoleval nädalal Riias toimuvatel tuleskulptuuride maailmameistrivõistlustel. Suurima trummi läbimõõt on kolm meetrit, andis teada Siim Ausmees Tõrva linnavalitsusest.

Euroopa kultuuripealinna ürituste osana 16.-18. jaanuarini toimuvatest tuleskulptuuride maailmameistrivõistlustest võtavad lisaks Eestile osa veel 12 maailma riigi esindajad. Ürituse peakoordinaator on eestlane Indrek Leht, kes kodumaal tuntust kogunud eripalgeliste tulevaatemängude korraldamisega.

Tõrva linnapea Maido Ruusmann selgitas, et Leht on aidanud kaasa Tõrva Loitsu tulevaatemängude korraldamisele, mistõttu pöörduski tuleskulptor linna poole sooviga kasutada rahvusvahelise ürituse ilmestamiseks maailma suurimaid trumme.

«Linnapeana on mul hea meel, et tänu Loitsule ja trummidele saab Tõrva tuntuks ka mujal maailmas,» lisas Ruusmann. Eeldatavasti asuvad trummid Tõrvast Riia poole teele 14. jaanuari õhtul.

Maailma suurimad trummid valmisid 2011. aasta augustis toimunud Eesti suurima tule-, vee- ja muusikavaatemängu Tõrva Loits tarbeks. Trummid valmistas OÜ Krah Pipes, mis igapäevaselt tegeleb suurte kanalisatsioonitorude, pumplate ja reoveemahutite tootmisega. Sellest ajast alates on trummid saanud Loitsu lahutamatuks osaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles