Mesinikud unistavad seltsi loomisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Mesinike Liidu juhatuse esimees Aleksander Kilk on rahul, et Valgamaa mesinikel on mõttes seltsi loomine. «Seltse on maakonniti olemas, aga paljud kohad on veel katmata.»
Eesti Mesinike Liidu juhatuse esimees Aleksander Kilk on rahul, et Valgamaa mesinikel on mõttes seltsi loomine. «Seltse on maakonniti olemas, aga paljud kohad on veel katmata.» Foto: Artur Sadovski / Postimees / Scanpix

Valgamaa mesinikud tahavad koonduda oma seltsi. Esmalt püüavad nad aga välja selgitada, kas selleks huvi on.

Sangaste valla mesinik Rein Männiste, kes mesilasi pidanud 26 aastat, leiab, et mesinikud võiksid koos käia – kas või klubina. Esimene kohtumine on juba 20. veebruaril Sangastes. Männiste sõnul ametlikku seltsi kohe ei looda, sest kõigepealt peab selgeks saama, kas huvi üldse on.

Viis aastat Õru vallas mesilasi pidanud Ott Papagoi on üks neist, kes Valgamaa mesinike kooskäimist pooldab. «Väga hea oleks, kui mesinikud kogemusi jagaksid, enamik ei teagi üksteist maakonnas.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles