Opositsioon süüdistab Otepää vallavanemat rikkumistes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opositsioonilisse valimisliitu Meie Kodu kuuluvad Siim Kalda (esiplaanil) ja Martin Teder lahkusid protestiks keset volikogu istungit.
Opositsioonilisse valimisliitu Meie Kodu kuuluvad Siim Kalda (esiplaanil) ja Martin Teder lahkusid protestiks keset volikogu istungit. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Opositsioon süüdistab Otepää vallavanemat Kuldar Veeret korruptsioonis, sest ta kuulub äriühingu juhatusse, samuti olevat ta volinikke valla palgale võtnud.

Veere lükkab süüdistusi ümber väitega, et OÜ Puit ja Puidukaubandus ning AS Rait sõlmisid oktoobris enne tema vallajuhiks asumist ühinemislepingu – Veere polevat seega enam OÜ Puit ja Puidukaubandus juhatuses. Äriregistrist näeb aga, et tegelikult on Veere ikka veel firma juhatuse liige.

Veere sõnutsi kustutab äriregister ettevõtte registrist alles pärast auditeeritud lõppbilansi saamist. «Kuigi kustutamise fakti ei ole veel olemas, ei muuda see ühinemise ja ettevõtte kadumise fakti, sest mõlema äriühingu aktsionärid on eelmisel aastal ühinemislepingu heaks kiitnud.»

Äriregistril ei ole infot

Valgamaalasele ütles usaldusväärne allikas, et OÜ Puit ja Puidukaubandus on olemas ühinemisavalduse äriregistrisse kandmiseni. Avaldust ei olnud registrile eilse seisuga esitatud, ka ei olnud äriregistrini jõudnud juhatuse liikme muutmise avaldust.

Vea tegi Veere sellega, et ei teatanud kirjalikult volikogule, milliste ettevõtetega seotud on. Kohaliku omavalitsuse korralduse seadus ütleb, et vallavanem peab kohe teavitama volikogu kirjalikult, kui tegutseb ettevõtjana või juriidilise isiku juhtimis- või kontrollorgani liikmena.

Veere pidanuks kirjalikult andma infot iga äriühingu kohta, millega seotud on. Suulisest selgitusest ja vallalehes teatamisest ei piisa.

Valgamaalasele teadaolevalt on Kuldar Veere OÜ Puit ja Puidukaubandus juhatuse liige, ASi Rait nõukogu esimees, OÜ Profende osanik, ASi Viiratsi Saeveski nõukogu liige, ASi Aegviidu Puit nõukogu liige ja ASi Viru-Nigula Saeveski nõukogu liige.

Volinikud luubi all

Peale Veere süüdistab valimisliit Meie Kodu, mis kuulub opositsiooni, ka volikogu liikmeid Urmas Kuldmaad (IRL) ja Silver Eljandit (VL Otepää) korruptsioonis.

Valimisliidu Meie Kodu liige Siim Kalda ütles, et Kuldmaa ja Eljand on käsunduslepinguga valla palgal. See näitab Kalda sõnul varjatud töösuhet, mida volikogu liikmena ei tohi aga olla. Kuldmaa on vallas heakorraspetsialist ja Apteekrimäel asendab Eljand haigestunud hooldustöötajat Raimo Peenrat.

Kuldmaa heakorraspetsialistina töötamist põhjendab Veere sellega, et edaspidi peaks heakorraga tegelema vald. Kuna leping ASiga Otepää Veevärk lõpeb alles oktoobris, lepiti kokku, et uute hangete tegemiseni võetakse käsunduslepinguga tööle Kuldmaa.

«Tähtis on sisu. Juriidiliselt on käsundusleping tööleping,» rõhutas Kalda.

Valgamaalase allikas nentis, et eelkõige on probleem Eljandi lepinguga. Töölepinguga töötava inimese asendamiseks tulnuks Eljandiga teha tähtajaline tööleping, mitte käsundusleping. Siis pidanuks Eljand aga volikogust lahkuma.

Pärast avalduse tegemist lahkus Kalda demonstratiivselt koos temaga samasse fraktsiooni kuuluvate Martin Tederi ja Tanel Ojastega. Mõne aja pärast tegid sama reformierakondlased Enn Sepma ja Merlin Müür.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles