Õpetajale meeldib nii süüa teha kui hästi süüa

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oluline osa toidus kasutatavast toorainest on Sirje Pässa enda korjatud või kasvatatud. See kehtib ka tema valmistatud suppide puhul.
Oluline osa toidus kasutatavast toorainest on Sirje Pässa enda korjatud või kasvatatud. See kehtib ka tema valmistatud suppide puhul. Foto: Sirje Lemmik / Valgamaalane

Neljapäeva õhtupoolikul külastasin Valga muusikakooli õpetajat, staažikat koorijuhti ja igati aktiivset linnakodanikku Sirje Pässa, et osa saada tema kokakunstist. Naise sõnul talle kokkamine väga meeldib ning vaatamata üksi elamisele, vaaritab ta järjepidevalt.

«Päris iga päev süüa ei tee, sest pole nii palju aega, kuid nädalavahetustel võtan tavaliselt ette suurema söögitegemise ja teen ikka kaks toitu: kas supi või prae ja magustoidu. Vahel tuleb tuju pirukaid või mõnda kooki küpsetada,» rääkis ta.

Kuna töö tõttu jääb lõuna tihti söömata, ongi päevakavas olulisel kohal hommiku- ja õhtusöök. «Ma ei lähe kunagi kodunt välja tühja kõhuga. Tavaliselt söön hommikul putru. Lemmik on riisi- või neljaviljahelvestest puder, kuid meeldib ka lapsepõlves armsaks saanud odrajahupuder.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles