Meistrid üllatavad kireva näputööga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laatre vabaajakeskuse perenaine Riina Pill (vasakul) ja heegeldatud lapiteki autor Hille Jakobson näitavad kaunist käsitööd, mis valminud kuudepikkuse näputöö tulemusel.
Laatre vabaajakeskuse perenaine Riina Pill (vasakul) ja heegeldatud lapiteki autor Hille Jakobson näitavad kaunist käsitööd, mis valminud kuudepikkuse näputöö tulemusel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Laatre vabaajakeskuses on väljas kohalike käsitöömeistrite näputööd. Imetleda saab Muhu tikandiga patju ja voodikatet, padjakatteid, salle, kindaid, sokke ja kaltsuvaipu.

Vabaajakeskuse perenaise Riina Pilli sõnul on käsitööring Laatres tegutsenud hulk aastaid – juba enne keskuse valmimist. «Praegu käib ringis keskmiselt 12 naist ja igal aastal oleme oma töödest ka näituse korraldanud,» sõnas Pill. Et vallas on hulk tegusaid ja andekaid käsitöömeistreid, kinnitab näitusele väljapandud tööde rohkus ja mitmekesisus.

Kohalikul käsitöömeistril Ene Kaasil olid näitusele toodud diivani- ja taburetikatted, riidest käe- ja meigikotid ning kaltsuvaibad. «Olen noorest peale juba kudunud ja õmmelnud, kangastelgedel kudumise olen siin käsitööringis ära õppinud,» rääkis ta. Ta lisas, et pensionärina lähevad pikad õhtud kodus igavaks ja tore vaheldus on vabaajakeskuses koos teiste naistega midagi meisterdada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles