Maksuamet pärib aru

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pea poolsada Valgamaa tööandjat on küll haigekassas isikuid kindlustanud, kuid ei ole neile väljamakseid teinud. See tähendab, et enam kui sadat maakonna inimest võib arsti juures oodata ebameeldiv üllatus.
Pea poolsada Valgamaa tööandjat on küll haigekassas isikuid kindlustanud, kuid ei ole neile väljamakseid teinud. See tähendab, et enam kui sadat maakonna inimest võib arsti juures oodata ebameeldiv üllatus. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Maksu- ja tolliamet saatis 3691 tööandjale teavituse selle kohta, et nende poolt haigekassas kindlustatud inimestele ei ole maksuandmete põhjal tegelikkuses väljamakseid tehtud. Puudulikud andmed puudutavad kokku 5785 kindlustatud inimest.

Maksu- ja tolliameti teenindusosakonna juhataja Rivo Reitmanni selgitusel võrdles amet koostöös haigekassaga tööandjate tulu- ja sotsiaalmaksudeklaratsioonides esitatud isikutele tehtud väljamakseid Eesti Haigekassas ravikindlustatud inimeste andmetega.

«Selgus, et 3961 tööandjat on küll haigekassas isikuid kindlustanud, kuid ei ole neile väljamakseid teinud. See võib olla tingitud vigadest raamatupidamises. Aga ka sellest, et kindlustatud isikuga pole töösuhet alustatud või on jäetud töösuhte lõppemisest haigekassale teatamata,» rääkis Reitmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles