Lapsed jooksid üle Eesti eakaaslaste heaks

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heategevuslik teatejooks Otepääl
Heategevuslik teatejooks Otepääl Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna, 8. mail tuli kokku koguni 9400 last, et joosta 20 linnas üle Eesti toimuval heategevuslikul teatejooksul. Teatejooksul osalemisega kutsusid lapsed kõiki üles mõtlema liikumisvõime kaotanud lastele, kelle ravi heaks saab annetada, helistades numbril 900 7777 (kõne hind 7 eurot).

Teatejooks on Eesti suurim laste- ja noortespordiüritus ning ühtlasi suurim üritus, kus lapsed ise annavad oma panuse heategevuse heaks.

Sündmus toimus korraga 20 Eesti paigas: Tallinnas, Elvas, Haapsalus, Jõgeval, Kuressaares, Kohtla-Järvel, Kärdlas, Narvas, Otepääl, Paides, Raplas, Põlvas, Pärnus, Rakveres, Sillamäel, Tartus, Toilas, Valgas, Viljandis ja Võrus.

Otepää keskväljakul startis kell 14 teatejooksule 183 last, jooksu avas Otepää vallavanem Kuldar Veere. Lastele tegid soojendusvõimlemist Audentese noorsportlased eesotsas suusahüppaja ja kahevõistleja Kristjan Ilvesega.

Valga kesklinnas avas jooksu maavanem Margus Lepik, jooksma läheb 443 last.

Täiskasvanud saavad teatejooksul osalevate laste panust ning liikumisvõime kaotanud laste ravi toetada, helistades ülaltoodud heategevusnumbril. Kogutud annetused lähevad seitsmeaastase Astridi, 14aastase Gerry ning teiste liikumisvõime kaotanud laste raviks Haapsalu neuroloogilises rehabilitatsioonikeskuses.

Astridil on kaasasündinud aju arenguhäire ja seljaajusong. Kuigi sündides anti talle elulootust vaid mõneks päevaks, pidas visa tüdrukuke vastu. Praeguseks liigub rõõmsameelne väike Astrid iseseisvalt ratastooliga, kasutab seisulauda ja astub raami toel ise samme.

Enneaegsena sündinud Gerryl tekkis hapnikupuuduse tõttu ajukahjustus – tal on laste tserebraalparalüüs. Pärast rasket operatsiooni ning pikka taastusravi sai Gerry hakata liikuma kahe harkkepi toel. Teatejooksust kogutavate annetuste abil soovib energiline ja alati naerusuine Gerry hakata treenima kõnnirobotil, et jõuda lähemale oma unistusele liikuda ühel päeval ainult ühe harkkepiga.

Teatejooksu korraldab spordivõistluste korraldamise ja sportlaste esindamisega tegelev MTÜ Tallinnmeeting juba aastast 2006. Teatejooksu suurtoetajad on kultuuriministeerium, Värska Vesi ja Kalev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles