Loomekonkurss avab autistide maailma

Eveliis Vaaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksim õpib matemaatikatunnis õpetaja Jelena Sljusartšukiga numbreid. Tema vasemal käel on stend, kus täpselt kirjas, mis tunnid olnud on, mis parasjagu käimas ning mis veel tulekul.
Maksim õpib matemaatikatunnis õpetaja Jelena Sljusartšukiga numbreid. Tema vasemal käel on stend, kus täpselt kirjas, mis tunnid olnud on, mis parasjagu käimas ning mis veel tulekul. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Autismiteadlikkuse päeval, 2. aprillil kuulutas Põhja-Eesti Autismi Liit välja loomekonkursi. Võistlusele saatsid oma töö nii Valga Jaanikese kooli direktor Anne Arrak kui õppeasutuse eripedagoog Jelena Sljusartšuk.

Sljusartšuki loovtöös, esitluses nimega «Hinge hääl» on peategelane üheksa-aastane Maksim, kes on autist ning õpib juba teist aastat Valga Jaanikese kooli toimetulekuklassis.

Arraku sõnul kuulsid nad konkursist 28. aprillil, kui tööde esitamise tähtaeg oli juba kahe päeva pärast. «Koolilt saatsime konkursile video pealkirjaga «Kaks lugu», mis räägib Maksimist ning ühest teisest meie koolis õppivast autistist. Tahtsime näidata, et ka meie töötame autistidega ja heal tasemel. Soovisime seda haigust inimesele lähemale tuua, et nad näeksid, millised autistid on,» rääkis Arrak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles