Üle-eestiline orienteerumispäev tõi rahva metsaradadele

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orienteerumine. Foto on illustreeriv.
Orienteerumine. Foto on illustreeriv. Foto: VIRUMAA TEATAJA/SCANPIX

Liikumisaasta käigus korraldati tänavu esmakordselt üle-eestiline orienteerumispäev. Neljapäeval toimusid orienteerumispäevakud paljudes paikades üle Eesti. Sobiva pikkuse ja keerukusega radasid oli nii noortele kui ka eakatele.

Ka Valgamaa orienteerumispäevak, mis tavaliselt on kolmapäeviti, leidis seekord aset neljapäeval. «Pühajärve puhkekodu juurde kogunes jooksma 110 orienteerumishuvilist, mis on väga korralik arv meie päevakutel. On muidugi olnud ka rohkem huvilisi stardis, aga tavaliselt jääb osalejate arv siiski alla saja,» ütles orienteerumisentusiast Arvo Saal. Lisaks valgamaalastele käis Pühajärve-äärses metsas kontrollpunkte otsimas külalisi mitmelt poolt Eestist aga ka Lätist ja Rootsist.

Rajameister Voldemar Tasa pakkus võimalust joosta neljal eri pikkusega rajal – mida pikem distants, seda rohkem tuli ka orienteerumisega vaeva näha. Startida sai kolme tunni jooksul, nii et igaüks võis valida endale sobiva aja metsa minekuks.

Järgmine Valgamaa orienteerumispäevak on 21. mail Madsal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles