Jooksu starti tulevad ka Eesti suusatipud

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Rehemaa
Aivar Rehemaa Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Laupäevane Selveri linnajooksude sarja avaetapp Olümpiajooks toob Tartus stardijoonele rekordarvu esmakordselt rahvaspordiüritusel osalejaid.

Eesti Olümpiakomitee (EOK) egiidi all toimuvale jooksule on tänahommikuse seisuga registreerunud juba üle 1500 liikumisharrastaja, kellest ligi poolele tuhandele on Olümpiajooks esimene rahvaspordiüritus.

«Eriti head meelt teeb asjaolu, et praeguseks registreerunutest kolmandik osaleb rahvaspordiüritusel esimest korda. Nii Olümpiajooks kui teised rahvaspordiüritused on tänavu saanud rõõmustada rekordilise osavõtunumbri üle, mis näitab, et liigume õiges suunas. Liikumisaasta on inimesi kõnetanud. Eesti on väike riik, kus oluline on iga eestimaalase tervis ja heaolu,» ütles EOK president Neinar Seli.

Sportliku päeva juhatab sisse ERGO lasteolümpia, kus lapsed saavad osaleda jooksuvõistlusel ja võtta osa sportlikest mängudest. Lasteolümpiale registreerimine on kohapeal TÜ spordihoone kõrval lastealal ja on lastele tasuta. Iga lõpetaja saab diplomi ning auhinna.

Kümne kilomeetri pikkusele rajale annab kell 12 Kroonuaia sillalt stardipaugu maailmameister ja olümpiahõbe Heiki Nabi. Rada kulgeb Emajõe kallastel asfalt- ja kõvakattega pinnasteedel. Rajal on kolm joogipunkti, kus pakutakse vett ja spordijooki.

Olümpiajooksust võtavad osa ka Eesti murdmaasuusakoondise liikmed Algo Kärp, Peeter Kümmel, Aivar Rehemaa, Raido Ränkel, Siim Sellis ja Karel Tammjärv, kellel samal päeval algab Otepääl treeninglaager.

Osalejatele ja pealtvaatajatele jätkub lisaks sportimisele ja kaasaelamisele põnevat tegevust ka võistluskeskuses Tartu Ülikooli spordihoone juures. Liikumisalal saab tutvust teha ja oma osavust proovile panna mitmel spordialal: korvpallis, sulgpallis, jalgpallis ja disc-golfis. Kohaletulnute meelt lahutab Karl-Erik Taukar.

Olümpiajooksule registreerimine lõpeb reedel, 23. mail kell 17. Kirja saab ennast panna ka võistluspäeva hommikul Tartu Ülikooli spordihoone juures asuvas võistluskeskuse sekretariaadis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles