Valga veevärgi tulevik sai paika

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga linnavolikogu kinnitas linna veevõrgu arengukava aastani 2025. Selleks ajaks peaks torustik ulatuma Tambressegi. Suured kulutused toovad aga kaasa ka vee ja kanalisatsiooni hinna tõusu.

ASi Valga Vesi juhatuse liige Arvo Vaab andis volikogule ülevaate linna vee- ja kanalisatsioonisüsteemi tulevikust. «Koostatud on eelarve võimalusi ning linna- ja vee-ettevõtjate vahelisi lepinguid arvestav ühisveevärgi arendamise kava aastateks 2014–2025. Tegevused on jaotatud lühiajalisteks ehk aastani 2017 ja pikaajalisteks – aastateks 2018–2025,» selgitas Vaab.

Lühiajaliste investeeringute mahuks on plaanitud 2,36 miljonit eurot. Kavas on remontida 300 meetrit veevõrku Sepa ja Võru tänava ning Jaama puiestee lõikudel, rajada 1,2 kilomeetrit ja remontida 3,4 kilomeetrit sademeveevõrku ning uuendada reovee peapumpla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles