Raketipoiss seab sihiku kunsti poole

Dagny Viks
, dagny.viks@ajaleht.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Idee saates «Rakett69» osaleda idanes Jüri Lääsi peas juba pikemat aega. Lõpliku sammuni jõudis noormees aga gümnaasiumi viimases klassis.
Idee saates «Rakett69» osaleda idanes Jüri Lääsi peas juba pikemat aega. Lõpliku sammuni jõudis noormees aga gümnaasiumi viimases klassis. Foto: Andreas Must

Varakevadel neljanda hooajaga ekraanile jõudnud noorte teadussaates «Rakett69» astus teiste hulgas üles Tõrva gümnaasiumi endine õpilane Jüri Lääs, kes näitas üles nii teravat mõistust, osavaid käsi kui koostöövaimu.

Põhikooliaastad möödusid Jüril Tõrva gümnaasiumis. Pärast üheksanda klassi lõpetamist võttis koolipoiss aga vastu otsuse jätkata haridusteed Tartus Hugo Treffneri gümnaasiumis. Seda valikut pole ta siiamaani hetkekski kahetsenud.

«Uus kool ja uus keskkond ei paku ainult uusi väljakutseid hariduse mõttes, vaid on mind ka inimesena muutnud,» tõi Jüri välja koolivahetuse positiivsed küljed. Noormees kinnitas, et keskkonnamuutus on andnud talle täiesti uue hingamise. Ta on kindel, et Tõrva jäädes poleks tal olnud võimalik kogeda pooltki sellest, mida Tartu-elu on talle andnud ja õpetanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles