Kaunimateks osutusid sel aastal üks linna- ja üks maakodu

Sirli Homuha
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laose talu. Perekond Eliase maakodu Helme valla metsade ja küngaste vahel on kaunilt kujundatud. Elamu on künka jalamil, orus suur tiik. Pererahva ilumeel ja aastatepikkune hoolas töö on näha igal sammul.
Laose talu. Perekond Eliase maakodu Helme valla metsade ja küngaste vahel on kaunilt kujundatud. Elamu on künka jalamil, orus suur tiik. Pererahva ilumeel ja aastatepikkune hoolas töö on näha igal sammul. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tänavused maakonna kaunimad kodud on välja valitud ja nendeks osutusid üks linnakodu, üks maakodu ja kool. Selgunud on ka ilusaim tervise­spordikeskus, tööstusmaastik ja energiasäästlik kodu. Homseks on kõik konkursil osalejad saanud kutse Hummulisse tänuüritusele.

Sel aastal panid võistluse kinni perekond Laasi kodu Valgas, perekond Eliase maakodu Helme vallas ja kaunis roheluses paiknev Tõrva gümnaasium. Parimaks tervisespordikeskuseks valiti Kääriku spordikeskus.

Eliaste maakodu asub Helme valla metsade ja küngaste vahel. Kitsukeselt külateelt taluõuele keerates avaneb vaade kaunilt kujundatud ja eeskujulikult hooldatud maakodule. Perenaine Milvi Elias rääkis, et nad on kodu rajanud abikaasaga kahekesi. «Abikaasa on küll paeguseks tervise tõttu tubane, kuid kõik on tema ehitatud,» rääkis perenaine. «Kodu aitab korras hoida pere noorem poeg – teeb raskemad tööd ja niidab. Tütar aga on aidanud teha peenrakompositsioonid ja hooldab neid.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles