Teadlane raius männi raamatusse

Dagny Viks
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaal sündinud ja koolis käinud metsateadlane Malle Kurm sai hakkama suure tööga – tema valvsa silma all sai kokku ülevaatlik monograafia Eesti männist.
Valgamaal sündinud ja koolis käinud metsateadlane Malle Kurm sai hakkama suure tööga – tema valvsa silma all sai kokku ülevaatlik monograafia Eesti männist. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Hiljuti sai Valgamaalt pärit metsateadlane Malle Kurm oma sünnipäeva kõrval tähistada ka teist suursündmust. Nimelt ilmus trükist tema koostatud mahukas monograafia «Eesti mänd».

Idee männipuust raamat kokku panna tekkis Kurmil umbes kolm aastat tagasi. «Tundsin sisimas, et see on õige, vajalik ja teostatav,» kõneles metsateadlane, kellel täitus sel moel suur ja pikaajaline unistus.

Eeskujuks võttis ta 2000. aastal Ülo Tamme sulest ilmunud mahuka teose haavapuust, lähtudes sellest nii raamatu kujunduse kui üldise formaadi puhul.
«Laias laastus saab raamatus eristada kaht lähenemist. Üks osa peatükkidest on väga spetsiifilised ja keskenduvad mingile kindlale männipuuga seotud teemale. Teise poole moodustavad männi hetkeolukorrast Eestis rääkivad ülevaateartiklid,» kõneles teadlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles