Varajane kartul vallutab turuletid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lätlanna Rudite Tentere müüb Valka turul uut kartulisorti. Pisut madalamad hinnad on müüja väitel sel aastal meelitanud varasemast rohkem eestlasi üle piiri kartuleid ostma.
Lätlanna Rudite Tentere müüb Valka turul uut kartulisorti. Pisut madalamad hinnad on müüja väitel sel aastal meelitanud varasemast rohkem eestlasi üle piiri kartuleid ostma. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Varsti möödub kuu sellest, kui talumehed põllult esimese kartulisaagi võtsid. Mugulate vähesuse üle kartulikasvatajad reeglina ei kurda, küll aga võiks ostjaid enam olla.

Mehega Võrumaalt Valga turule kartuleid müüma tulnud Merike sõnas, et nemad võtsid esimese saagi juba enne jaani. Saagikuse üle talunikud ei nurise, küll aga on heitlik ilm osa kartuleid lõhki ajanud. «Kevadel oli väga kuiv ja kuum. Kui siis juunis lõpuks sadama hakkas, tahtis kartul vägisi järele kasvada,» selgitas Merike. Hilisem kartul pidavat aga parem olema.


Turul oli aktiivne liikumine ning hommikupoolikul võis sealt leida vähemalt viis kartulitega kaubitsejat. Sortidest olid esindatud «Laura», «Solist», «Adretta», «Gala» ja «Vineta» ning hinnavahemik kõikus 50 sendi ja euro 80 sendi vahel. Esimesed kartulid läksid Merikesel müügiks kolme euroga, kuid järk-järgult on hinnad alanenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles