Mesilinnu talu visiitkaart: tragi perenaine

, Valgamaalase ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mesilinnu talu perenaine Külli Nilender on oma südameasjaks võtnud turismitalu arendamise. Hoonete ehitamisel ja ruumide sisustamisel on järgitud looduslähedust ja vanaaegset stiili.
Mesilinnu talu perenaine Külli Nilender on oma südameasjaks võtnud turismitalu arendamise. Hoonete ehitamisel ja ruumide sisustamisel on järgitud looduslähedust ja vanaaegset stiili. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Juba 22. hooaega tegutsev Mesilinnu talu oli maakonnas esimesi turismitalusid, kus hakati majutama ja toitlustama turiste meilt ja mujalt. Praegu askeldab talus perenaine Külli Nilender üksinda ning ütleb, et teeb seda, mida hing ihaldab ning jätkab senikaua, kuni tervis vastu peab.

Otepäält umbes 10 kilomeetri kaugusel Tartu suunas tervitas sõitjaid viit, mis näitas kätte suuna Mesilinnu talu poole. Käänulist teed pidi sõites avaneski peagi omapärane vaade männijuurikatest ja ümaratest palkidest ehitatud hoonetele.

«Tegevuse algusaastatel nimetaski rahvas seda Ameerika rantšo ja Eesti talu seguks,» ütles perenaine Külli Nilender, kes külaliste saabudes usinasti muruniidukiga mööda heinamaad rallis. Naise sõnul on tal muru vaja niita umbes pooleteiselt hektarilt ja selleks kulub aega kaheksa tundi. Kokku on talul maad 25 hektarit, sellest haritavat maad 11 hektarit, mis enamikus välja renditud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles