15kordne hinnatõus ehmatas aiapidajat

Dagny Viks
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõne jäätmeliigi kallile vastuvõtuhinnale vaatamata pakub Valga jäätmejaam kohalikele elanikele olulist võimalust tekkinud prügist ja jäätmetest ausal teel lahti saada.
Mõne jäätmeliigi kallile vastuvõtuhinnale vaatamata pakub Valga jäätmejaam kohalikele elanikele olulist võimalust tekkinud prügist ja jäätmetest ausal teel lahti saada. Foto: Arhiiv / Valgamaalane

Valgamaalase poole pöördus murelik aiapidaja, keda tabas Valga jäätmejaamas ebameeldiv üllatus: sinna viidud ülearuste õunte eest sai ta arve, mis ületas mullust tariifi 15 korda.

Mees on enda kinnitusel olnud alati korralik prügikäitleja ja aiajäätmed korralikult ümbertöötlemisele toimetanud. Seekord viis mees jäätmejaama 160 kilogrammi koduaia õunu.

«Olen aastaid selliseid jäätmeid sinna viinud. Kompostiks nii palju happelisi õunu ju ei sobi,» selgitas mees, miks ta ise õunte kompostimisest loobus. Mehe sõnul oli eelnevatel aastatel biojäätmete vastuvõtuhind igati normaalne – 7,67 eurot ühe tonni kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles