Vabaõhu-vaatemäng Tõrva Loits tõi vaatajateni Eesti rahva ennemuistsed lood

Dagny Viks
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulešoud nautides tuleb olla ettevaatlik.
Tulešoud nautides tuleb olla ettevaatlik. Foto: Ülla Tamm / Valgamaalane

Tänavune Tõrva Loits, mille seekordseks alateemaks oli “Eesti rahva ennemuistsed jutud 2.0”, tõi pisikesse Tõrva linna kokku Eesti muusika raudvara, parimad tantsijad ja umbes 4000 pealtvaatajat lähemalt ja kaugemalt.

Enam kui neljatunnisel kontsertetendusel pakuti muusikat igale maitsele -- lavalaudadel sai kuulda ja näha Vallatute Vestide etteastet, võimsat etendust ja lavalahingut ansamblite Winny Puhh ja Metsatöll eestvedamisel ning õhtu lõpetas rahvalemmik Hendrik Sal-Saller koos orkestriga, kes suutis rahva lava ette tuua ja tantsima panna.

Vallatute Vestide esituses sai kuulda nii lugusid kolme bändiliikme enda repertuaaridest, aga ka näiteks muusikakollektiivi värske loo “Värvid”. Mehed pakkusid publikule suurepärast muusikat ja laulude vahel ka veidike nalja ning naeru. Nii Ott Leplandi kui Tanel Padari jaoks oli tegemist juba teise ülesastumisega Tõrva Loitsul. Jalmar Vabarna, kelle jaoks oli tänavune Loits esimene, kinnitas enne kontserdi algust, et tal on hea meel lõpuks niivõrd mastaapsest ja omanäolisest üritusest osa võtta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles