Lõhkekehi tuli välja viiest maakonna omavalitsusest

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõlliste vallast Supa külast Väikesest Emajõest leitud lõhkekehad.
Tõlliste vallast Supa külast Väikesest Emajõest leitud lõhkekehad. Foto: Päästeamet

Reedest pühapäevani jagus päästeameti demineerijatel Valgamaal rohkesti tegemist. Kokku tuli välja 24 erinevat lõhkekeha.

Reedel, 22. augustil tegid demineerijad kahjutuks Valgamaalt Tõlliste vallast Supa külast Väikese Emajõe kaldalt leitud seitse 45 mm mürsku ja ühe 82 mm miinipildujamiini.

23. augustil tehti kahjutuks Otepää vallast Pedajamäe külast hoone renoveerimistööde käigus leitud kaks käsigranaati ja Helme vallast Jõgeveste metsast leitud 82 mm miinipildujamiin ja käsigranaat RGD.

24. augustil tehti kahjutuks Puka vallast Soontaga metsast seenelise leitud käsigranaat RPG-40. Hummuli vallast Kulli külast leidsid detektoristide ühe 105 mm mürsu ja seitse 82 mm miinipildujamiini ning Piiri külast leidsid detektoristid metsast kaks 150 mm reaktiivmürsu lõhkepead ja ühe reaktiivmürsu mootori. Demineerijad tegid leiud kahjutuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles