Põnevad ettekanded tekitasid õpetajate ridades sahinaid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hariduskonverents tõi Valga kultuurikeskusse saalitäie koolirahvast. Ettekandeid kuulati tähelepanelikult ja kaasamõtlevalt ning nii mõnegi esineja väljaöeldu leidis õpetajaskonna poolt tunnustava aplausi.
Hariduskonverents tõi Valga kultuurikeskusse saalitäie koolirahvast. Ettekandeid kuulati tähelepanelikult ja kaasamõtlevalt ning nii mõnegi esineja väljaöeldu leidis õpetajaskonna poolt tunnustava aplausi. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Neljapäeval kogunes maakonna koolirahvas Valga kultuurikeskusesse konverentsile, millega anti avalöök uuele õppeaastale. Mitu esinejat teenis õpetajatelt sooja aplausi.

Konverentsile «Õpetaja – tuleviku kujundaja» oli teemat lahkama kutsutud lisaks haridusministeeriumi ametnikele arvamusliidrid.

Palupera põhikooli õpetaja Marika Viksi sõnul oli tore ja sisukas päev. «Võtan emotsioonid kokku esinejatelt nopitud mõtteteradega. Tähtis on, et õpetajal on suur süda, kuigi ta ei ole imetegija. Peame õpetama õpilasi, kes meil on – mitte õpilasi, kellest oleme unistanud, et meil oleks,» sõnas Viks. Eriti jäi talle meelde ühe ettekandja öeldu: on kaks eriala, õpetaja ja arst, kuhu ei tohi lubada neid, kes ei taha oma tööd südamega teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles