Puka ja vene kooli lõpetajad üllatasid oma tulemustega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga vene gümnaasium võib sellel aastal rõõmu tunda eesti keele kui teise keele riigieksami tulemuste üle. Vabariigi keskmist tulemust ületati päris jõudsalt.
Valga vene gümnaasium võib sellel aastal rõõmu tunda eesti keele kui teise keele riigieksami tulemuste üle. Vabariigi keskmist tulemust ületati päris jõudsalt. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Uuendused riigieksamite korralduses tegid koolide pingereas omajagu korrektiive. Valgamaal on enim rahuloluks põhjust aga Puka keskkoolil.

Neljapäeval avaldati eksamitulemused kolmes aines: eesti keeles, matemaatikas ja võõrkeeles. Kuigi pidevalt koolide pingerea tipus olnud Tartu ning Tallinna eliitkoolid näitasid ka seekord häid tulemusi ja vallutasid esikümnekohti, on parimate sekka kerkinud ka mitu pisemat maakooli.

Pingeridade segilöömisele aitasid kaasa muutused eksamite korralduses, eelkõige matemaatika osas. Esimest aastat oli see eksam kohustuslik. Valida sai ainult, kas teha kitsama või laiema programmiga matemaatika eksamit. Võõrkeelte eksamil ei arvestatud aga tulemust punktide, vaid rahvusvahelise keeletaseme järgi. Traditsiooniliselt oli menukaim inglise keele eksam.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles