Maakonna arengu võti peitub ettevõtluse edendamises

Margus Lepik
, Valga maavanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Lepik
Margus Lepik Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Elus otsime tihti vastust küsimusele: kuidas edasi? Kas see, mida oleme seni teinud, on olnud ainuõige? Neid küsimusi küsivad ka Valgamaa inimesed. Maakonna arenguks püüame Valgamaast hoolivate inimestega leida paljude valikute seast õigeid otsuseid õiges järjekorras.

Väliskeskkonna mõjud on olulised ja neid tuleb arvestada, aga põhiosas otsustame oma piirkonna arengu üle ise. Maakonna arengustrateegia sõlmitakse ühiskondliku kokkuleppe alusel. On ääretult vajalik, et regionaalsed ja kohalikud võimuorganid ning ettevõtted oleksid kodukandi arendamise planeerimisel partnerid. Vastasel juhul võib juhtuda, et plaani ei ole võimalik ellu viia, kuna see ei vasta kogukonna vajadustele ja ootustele.

Õige suuna määramiseks on vaja teada, kus hetkel oleme. Selleks tellis Valga maavalitsus maakonna ettevõtluse uuringu, et välja selgitada ettevõtjate hinnangud ettevõtluskeskkonnale. Samuti soovisime teada nende ootusi ärimaastiku arendamisel ja kaardistasime praegused kitsaskohad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles