Teatejooks kogus raha mullusest enam

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annetuse üleandmine Haapsalu Neuroloogilises Rehabilitatsioonikeskuses.
Annetuse üleandmine Haapsalu Neuroloogilises Rehabilitatsioonikeskuses. Foto: Veiko Võrklaev

Üle-eestilise laste teatejooksu korraldajad andsid Haapsalu neuroloogilisele rehabilitatsioonikeskusele (HNRK) üle seitsmeaastase Astridi, 14aastase Gerry ja teiste liikumisvõime kaotanud laste raviks kogutud annetused, mis tänavu ulatusid 2500 euroni.

Teatejooksu üks eestvedajatest Erik Pallase avaldas tänu kõigile, kes eesmärgile kaasa aitasid.

«Suur tänu tuhandetele lastele, kes heategevuse nimel mais jooksma tulid, ning kõigile lahketele annetajatele, kes haarasid toru ja annetasid numbrile 900 7777 helistades seitse eurot, paljud teist lausa mitu korda. Tänu teile saavad Astrid, Gerry ja teised liikumisvõime kaotanud lapsed Haapsalus täiendavat teraapiat, mis nende taastusraviks ja arenguks on väga vajalik,» lausus Pallase.

Kogutud annetused jagunevad kolmeks: üks osa seitsmeaastase Astridi, teine osa 14aastase Gerry ning kolmas osa teiste väikeste patsientide ravi toetuseks Haapsalu neuroloogilises rehabilitatsioonikeskuses.

Astridil on kaasasündinud aju arenguhäire ja seljaajusong. Kuigi sündides anti talle elulootust vaid mõneks päevaks, liigub rõõmsameelne Astrid praegu iseseisvalt ratastooliga, kasutab seisulauda ja astub raami toel ise samme.

Enneaegsena sündinud Gerryl tekkis hapnikupuuduse tõttu ajukahjustus – tal on laste tserebraalparalüüs. Pärast rasket operatsiooni ning pikka taastusravi sai Gerry hakata liikuma kahe harkkepi toel, kuid teatejooksust kogutavate annetuste abil soovib energiline ja naerusuine poiss hakata kasutama uuenduslikke kõnnitreeningu võimalusi, et jõuda lähemale oma unistusele liikuda ühel päeval ainult ühe harkkepiga.

Astridi ja Gerry lugusid saab lugeda kodulehel www.teatejooks.ee/toeta.html. Liikumisvõime kaotanud laste ravi saab toetada annetusega, helistades aasta ringi avatud heategevusnumbril 900 7777 (ühe kõne hind on 7 eurot).

Eelmisel aastal koguti teatejooksuga 2000 eurot, mille toel suutis HNRK pakkuda toona toetatud kuueaastasele Erikule, 12aastasele Artjomile ja teistele lastele lisaks haigekassa finantseeritud ravile võimalusi vastavalt nende vajadustele. Toetussummade populaarseim kasutusviis on vajalike abivahendite omaosaluse katmine.

Teatejooks on Eesti suurim laste- ja noortespordiüritus ning ühtlasi suurim üritus, kus lapsed ise annavad oma panuse heategevuse heaks. Laste heategevussündmusel osales tänavu 9400 last korraga 20 Eesti paigas: Tallinnas, Elvas, Haapsalus, Jõgeval, Kuressaares, Kohtla-Järvel, Kärdlas, Narvas, Otepääl, Paides, Raplas, Põlvas, Pärnus, Rakveres, Sillamäel, Tartus, Toilas, Valgas, Viljandis ja Võrus.

Teatejooksu korraldab spordivõistluste korraldamise ja sportlaste esindamisega tegelev MTÜ Tallinnmeeting. Suurtoetajad on kultuuriministeerium, Tallinna Sadam ja Kalev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles